Algemeen

Kwaliteitsborging: elke dag beter

Wij doen er alles aan om de beste partner te zijn voor onze klanten. Om de kwaliteit te garanderen rust ons kwaliteitsbeleid op vier pijlers:

  • Productverbetering – hiervoor is de R&D-afdeling zeer belangrijk

  • Procesverbetering – we optimaliseren continu en daarom kijken we altijd kritisch naar de productieprocessen

  • Prestatieverbetering – elke keer beter en foutmarges worden steeds kleiner

  • Project verbetering – inspireren van collega’s, vragen stellen om te verbeteren

Daarnaast hebben we documenten samengesteld, die het proces definiëren, stroomlijnen en vastleggen. Zo is altijd precies duidelijk wat, hoe, wanneer en in welke aantallen we leveren. Op deze manier managen we klantverwachtingen.

ISO9001 en EN1090

We zijn ISO9001 gecertificeerd. Het systeem zorgt ervoor dat je steeds beter wordt in je prestaties. Ook risicomanagement is een belangrijk aspect. Verder moet je kritisch kijken naar leveranciers. Presteren zij zoals ze moeten presteren?

Een andere certificering die we hebben is EN1090. Dat zegt alles over het op de markt brengen van stalen componenten. Het is van groot veiligheids- en kwaliteitsbelang dat we deze certificering hebben en ons daaraan houden.

Certificering van staal

Kwaliteitsborging gaat ook over de kwaliteit van staal. Om kwaliteit te borgen, voert KS Service Center controles uit op binnenkomend staal (terwijl degene die het produceert daar verantwoordelijk voor is). Van elk profiel moet herleidbaar zijn van welk staal het is gemaakt. Dat wordt gekoppeld aan certificaten. KS Service Center zorgt ervoor dat elk afzonderlijk profiel wordt gekoppeld aan het certificaat dat met een badge staalrollen komt. Dit proces automatiseren we steeds verder en we zijn ook bezig met het proces om certificaatcodes op elk profiel te printen.

Kwaliteitsborging houdt nooit op

We hebben protocollen, certificeringen en veel ervaring. Eventuele onvolkomen, mogelijke issues lossen we op in samenspraak met de klant en interne stakeholders. Daarbij kijken we ook naar de essentie van de fout. Hoe is het ontstaan? Is het systeem- of programmeerfout? Zijn er onderliggende zaken die een rol spelen?

We willen kwaliteit constant houden, want we streven naar een stabiel proces met dito kwaliteit. Daarnaast willen we de kwaliteit verbeteren. De lat moet namelijk altijd hoger, want bedrijven kiezen voor ons, omdat we de beste partner zijn.

Wil je weten wat KS Systems voor je kan betekenen? Hoe we de kwaliteit leveren waar je op kunt bouwen? Neem dan contact met ons op.


Vul hier uw eigen inhoud in.