Algemeen

Maak nader kennis met KS Project Logistics

KS Systems is in staat om projecten te realiseren overal waar de klant het wil. We ontzorgen de klant daarin volledig. Dat kunnen we niet zonder onze partner KS Project Logistics (KPL). We vroegen Rick van Keeken, general manager van KPL, naar de achtergronden van zijn organisatie. Rick van Keeken staat, net zoals KPL, met beide benen op de grond. Hij legt graag uit waar KPL voor staat: “Wij willen geen gewone logistiek dienstverlener zijn. We houden van afwijkingen. Daar zijn we goed in. Omdat we anders denken en werken, krijgen we steeds meer aanvragen. Wij zoeken onze eigen handel, vaak gaat het om breekbare goederen. Dat sluit aan op onze ervaring met staal, want ook daar moet je heel voorzichtig mee omgaan.” Hieronder lees je Ricks verhaal over KS Project Logistics.

De dienstverlening

“We verrichten logistieke diensten voor verschillende onderdelen van KS Industries: KS Systems, KS Profile en KS Service Center. Maar we zijn een zelfstandig bedrijf en dat betekent dat we echt scherp moeten opereren. We staan op eigen benen en werken voor onze eigen klanten. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit crossdocking, transport & distributie, warehousing, on site management en value added services. Sinds we een zelfstandige bv zijn, hebben we de ruimte om zelf te ondernemen.”

Breekbare goederen

“Je zou het misschien niet zeggen, maar de manier waarop we met staal omgaan, geeft ons de ervaring die we nodig hebben om ook met breekbare goederen om te gaan. Met staal moet je zeer voorzichtig omgaan en de expertise die KPL heeft is prima toepasbaar bij andere kwetsbare producten. Denk daarbij aan bier, spaghetti, wijn en luiers. Maar ook aan glazen gevelelementen, papierrollen, luchtcompressoren en grote tractoren. We doen van alles.”

Ontzorgen

“Voor KS Systems doen we nu een project in de VS, waar we 350 containers naartoe brengen. De producten die worden geproduceerd voor KS Systems halen we op bij de productielocatie en trailers brengen de producten naar ons warehouse. Als we weten wat en hoe er gebouwd wordt, zorgen wij ervoor dat de benodigde materialen onbeschadigd op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Het luistert allemaal erg nauw. Van Moerdijk tot de Verenigde Staten en ook binnen de VS organiseren we alle logistiek voor KS Systems. Via een online portal kunnen al onze klanten 24/7 zien waar hun producten zich bevinden. Zo zijn ze altijd op de hoogte. Onze mensen begrijpen de business KS Systems en van onze andere opdrachtgevers en zo onderscheiden we ons. Levering van maatwerk past bij ons. Wij regelen alles van a tot z, inclusief douanepapieren.”

Cijfers, cijfers, cijfers

  • Aantal containers in 2023 – 820

  • Aantal ladingen per jaar – 4.900

  • Flexibele opslag – 22.000 m2

  • Eén van de hallen is gevuld met stellingen, goed voor ongeveer 5.000 pallets

  • In warehouse is ruimte voor zaken met afmeting tussen 10 centimeter en 17 meter

Verduurzaming

“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen KPL. We zitten in een duurzaam pand en binnen het warehouse rijdt alles elektrisch. Alle transporten laden we zo vol mogelijk. We gebruiken zonne-energie en hebben onze eigen solar carport. Op alle mogelijke manieren zijn we bezig om de footprint te verkleinen. Dan gaat het ook om kleine dingen, zoals het gebruik van glazen en mokken in plaats van wegwerp bekertjes, het verwijderen van watercoolers en inkopen van duurzame koffie. We hergebruiken het hout van de pallets om nieuwe pallets mee te maken. Tot slot, en dat is ook erg belangrijk, verduurzamen is een keten-verhaal. We proberen dus ook onze toeleveranciers te overtuigen om te vergroenen.”

Betrokken en intelligent

“Voor onze relaties is het belangrijk dat we hen begrijpen en met hen mee kunnen denken. Dat laten we dagelijks in de praktijk zien. Onze mensen zijn betrokken en intelligent en we nemen klanten mee in beslissingstrajecten en proberen tegelijk verbeteringen door te voeren.

We zijn een full-service dienstverlener, beheren veel projecten en doen alles om het soepel te laten verlopen. Mijn mensen zijn trots op wat we doen, maar tegelijk staan we met zijn allen met beide benen op de grond.”


Vul hier uw eigen inhoud in.