Algemeen

Wat betekent ons nieuwe ERP-systeem voor onze relaties?

Laten we om te beginnen kort uitleggen wat een ERP-systeem is. Heel beknopt: een ERP-systeem vormt het hart van een organisatie. Met zo’n systeem krijg je grip op bedrijfsprocessen en zorg je ervoor dat ze naadloos op elkaar aansluiten.

KS Systems gaat het nieuwe ERP-systeem met name inzetten voor projectmanagement. Proces Engineer Sander Koomen vertelt in vogelvlucht over het nieuwe ERP-systeem van KS Systems.

Ruimte om te ondernemen

“We komen vanuit de situatie dat alle bedrijven van de KS Industries groep met hetzelfde ERP-systeem werken. Inmiddels is de groep opgesplitst in diverse bv’s, waarbij iedere bv zelfstandig opereert en verantwoordelijk is voor het eigen ICT-landschap. We hebben bestudeerd of het huidige ERP-systeem past bij de werkzaamheden, doelstellingen en ambities van KS Systems. Wat blijkt: het oude ERP-systeem geeft niet de ruimte om te ondernemen zoals KS Systems wil. Bij ons draait het namelijk niet meer om orders, maar om projecten.”

Software met groeipotentie

“Om te kunnen ontwikkelen hebben we een nieuw ERP-systeem nodig. Als leverancier kozen we ECI Solutions. Hun pakket Trimergo biedt veel potentie voor ons en zorgt dat we klaar zijn voor toekomstige projecten. Naast Trimergo was er ook behoefte aan calculatie software. De oplossing is gevonden in afzonderlijke software van Quootz, en heet Merkato. Met de software van Quootz maken we onze calculaties zuiver en eigen. Daarnaast is het voor KS Systems zeer belangrijk dat data en documentatie op een goede manier verwerkt worden. Aanvullend hebben we daarom gekozen voor software die ons daarbij helpt, namelijk PRO.FILE van PLMXpert. Deze software zetten we in om tekeningen en andere documentatie op projectniveau op te slaan en om tekeningen en andere documentatie op een gecontroleerde manier uit te sturen naar in- en externe partijen. Zo hebben we altijd volledige controle over onze data.

De combinatie van deze 3 pakketten zorgt ervoor dat wij optimaal klaar zijn voor de toekomst en met onze partners kunnen meegroeien.”

Voordelen van nieuw systeem

“We doen al alles om de verwachtingen van onze relaties te overtreffen, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Met onze nieuwe software maken we grote stappen. Denk daarbij aan: het optimaal ondersteunen van klanten in hun projecten, het waarborgen van kwaliteit van de data die door KS Systems wordt verwerkt en grotere transparantie: totstandkoming van prijzen wordt begrijpelijker en mogelijke opties worden duidelijker zichtbaar voor relaties.

Alles wat we doen staat in het teken van het optimaliseren van onze klantrelaties.”

Lancering

“Het is belangrijk dat alle systemen goed met elkaar praten en daar moeten we de tijd voor nemen. In het nieuwe ERP-systeem moeten we rekeninghouden met het logistieke deel, met de productie en nog veel meer andere zaken. We focussen in de eerste fase op de lancering van Trimergo. Vervolgens ontwikkelen we in de volgende fases onze systemen stap voor stap verder door. We streven ernaar om medio 2024 live te gaan.”

We volgen de ontwikkelingen op dit gebied op de voet. Dus: wordt vervolgd …


Vul hier uw eigen inhoud in.