Alles wat je wilt weten over green steel

De opmars van green steel is onstuitbaar. Green steel kan een belangrijke rol in het wereldwijde verduurzamingsproces spelen, maar het is nog een relatief onbekend fenomeen. We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over green steel. Daarom hebben we een aantal veelvoorkomende vragen op een rij gezet en voorzien van antwoorden. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wat is green steel?

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende vraag: wat is green steel? Er is nog geen alomvattende definitie binnen de staalindustrie voor green steel. Wel duidelijk is dat het veel minder milieubelastend is dan ‘gewoon’ staal. Bij KS Systems spannen we ons in om green steel zo CO₂-vrij mogelijk te maken.

Naast het inkopen van duurzaam geproduceerd staal bij onze leveranciers, zorgen wij er ook voor dat de CO₂-uitstoot door onze gehele keten zo laag mogelijk is. Het transport van het staal gebeurt elektrisch, onze machines draaien op groene stroom en binnen onze organisatie werken we zo duurzaam mogelijk. We zijn dan ook bezig met een audit voor onze ISO14001 duurzaamheidcertificering.

Is green steel van KS Systems helemaal CO2-neutraal?

Er is op dit moment geen staal beschikbaar dat 100% CO2-neutraal is. Bij ons kun je wel terecht voor staal waarbij je tot 82% CO₂ kunt besparen. Op een order van 24T staal betekent dit maar liefst een besparing van 50T CO₂!

We doen er alles aan om staal zo vrij mogelijk te maken van CO2. Dat betekent dat we niet alleen green steel inkopen, maar er ook naar streven om de uitstoot in de hele keten zo laag mogelijk te houden.Hoe zit het met de levertijd van green steel?

Goed nieuws op dat gebied: we leveren green steel met een levertijd van 4 à 6 weken, net zoals gewoon staal. Als het staal voorradig is, leveren we binnen 1 werkdag.

Welke zekerheid op het gebied van CO2-besparing heb ik bij een bestelling van green steel?

Levering van ons green steel gaat samen met een officieel certificaat dat aantoont dat je tot 82% CO₂ bespaart. Dit certificaat is goedgekeurd door DNV en ligt in lijn met de Greenhouse Gas Protocol Corporate Accounting and Reporting Standard.

Is er kwaliteitsverschil tussen green steel en gewoon staal?

Al onze kwaliteiten staal zijn ook verkrijgbaar met green steel certificaten. De kwaliteit is hoog en voldoet aan de mechanische eigenschappen die Europees zijn opgelegd. Het enige verschil is dat je tot 82% minder CO2 uitstoot en zo bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Is green steel duurder dan gewoon staal?

Daar kunnen we kort over zijn: ja. Maar bij green steel draait het niet specifiek om de prijs, maar juist om de impact die het heeft op verduurzaming.

Wanneer jij of je opdrachtgever CO₂ besparende doelen hebben, of je opdrachtgever stelt eisen in verband met een quotum (bijvoorbeeld in de bouwsector), dan is green steel een competitief product waarmee je voorsprong op je concurrent kunt behalen.

Waarom green steel kopen?

Door te kiezen voor green steel, kies je voor een duurzame toekomst. Belangrijke aspecten bij die keuze:

  • Green steel is een stap in de richting van een koolstofarme toekomst en een leefbare planeet voor komende generaties.

  • Verminder je scope 3 emissies. Door green steel te omarmen, verminder je je indirecte uitstoot en draag je bij aan de algehele vermindering van de CO₂-voetafdruk van je bedrijf.

  • Door te kiezen voor green steel, laat je zien dat innovatie en leiderschap op het gebied van duurzaamheid binnen je branche belangrijk vindt.

  • Green steel biedt tastbare voordelen door CO₂-besparingen en een lagere koolstofvoetafdruk voor je bedrijf te realiseren.

Vul hier uw eigen inhoud in.