Oplossingen

Wat wij doen met 3D-printing

KS Systems werkt altijd aan de beste oplossingen. Dat zit in ons DNA, maar niet alles wat we doen om de best mogelijke producten te maken valt direct op. Zo maken we gebruik van 3D-printing om onze projecten optimaal op te kunnen leveren. R&D engineer Dominique van Langeveld van KS Systems vertelt meer over de toepassing hiervan.

Streven naar foutloos werken

“De kwaliteit voor klanten staat altijd voorop. Binnen onze organisatie doorlopen producten heel wat fases voordat het eindproduct bij de klant wordt geleverd. We streven dag in dag uit naar foutloos werken en dan is het belangrijk om zoveel mogelijk controle te houden. Dat doen we bijvoorbeeld met het maken van 3D-modellen om de productie optimaal te laten verlopen.”

Op tijd de juiste producten

“We maken complexe producten en de productie ervan kan ook complex zijn, omdat er vaak verschillende varianten worden geproduceerd, met soms kleine verschillen. Om de productieafdeling duidelijkheid te geven over de te fabriceren producten, gebruiken we 3D-printing om modellen te maken”, aldus Dominique. “Met een model en een technische 2D-tekening geven we onze collega’s aan de productielijn optimale informatie, zodat fouten worden voorkomen. Met als resultaat dat we onze klanten op tijd de juiste producten leveren, dat we geen materiaal verkwisten en dat er geen extra druk op de productiecapaciteit wordt gelegd.”


Meer toepassingen

“Onze engineers gebruiken ook in de ontwikkelfase 3D-prints om testproducten te maken. Het is ideaal om snel en betaalbaar testproducten te printen voordat je een staal-uitvoering maakt. Ook aan de productielijn wordt gebruikt gemaakt van modellen. Als wij een buitencontour printen die bij de productie van een emulsieprop van een hoogfrequentielijn kan worden gebruikt, hoeft de productieafdeling zo’n contour niet te frezen of te bestellen. Dat scheelt dus tijd en geld.”

Over de 3D-printer

KS Systems is een bedrijf waar techniek en innovaties belangrijk zijn. Iedereen is er mee bezig en het enthousiasme over doordachte oplossingen kan groot zijn. Lees bijvoorbeeld wat Dominique te vertellen heeft over de 3D-printer waarmee zijn collega’s en hij werken.

“We hebben een Ultimaker s5. Voor ons de beste 3D-printer die op dit moment verkrijgbaar is in de markt. Het apparaat is composite-ready en heeft dubbele extrusie, heeft een printvolume van 330x240x300 mm en is compatible met meer dan 200 materialen. Ook complexe vormen maakt hij nauwkeurig. Verder is er de optie om minder materiaal te gebruiken door niet massief te printen. Bovendien is de snelheid variabel en dat is handig wanneer een model-profiel op korte termijn nodig is.”


KS Systems heeft ruime ervaring met 3D-printing. Wil je weten wat KS Systems voor je kan betekenen en op welke manier we 3D-printing kunnen inzetten om jouw project moeiteloos te laten verlopen? Neem dan contact op met Dominique van Langevelde via dominique.vanlangevelde@kssystems.com.


Vul hier uw eigen inhoud in.