Historie van KS Systems in vogelvlucht

KS Systems is jong. We bestaan sinds 2021, maar we hebben wel degelijk een flinke voorgeschiedenis. Ga in vogelvlucht mee in onze geschiedenis.

In 1975 richtte Piet Noordzij Kontinex Staal (KS) op, een handelsbedrijf in stalen profielen in Zwijndrecht. Bij de start was de kassenbouw in het nabijgelegen Westland de belangrijkste doelgroep voor KS. De praktische toepassing van gerolvormde profielen werd snel populair en de carrosserie- en constructiemarkt openden zich.

Met de ontwikkeling van de markt nam de vraag naar complexere profielen verder toe. In 1995 bouwde KS in Moerdijk een nieuwe fabriek met een modern machinepark. Het bedrijf heet dan inmiddels KS Profile. Later, na 2000, groeiden de internationale ambities. Het aantal klanten in Europa nam sterk toe en in 2005 werd KS Profil GmbH in Wuppertal (Duitsland) opgericht.

De focus lag steeds nadrukkelijker op het leveren van toegevoegde waarde bij de profielen. KS Profile ontzorgde klanten door naast het leveren van profielen extra services aan te bieden. Voor oprichter en directeur Piet Noordzij was het in 2009 tijd om de leiding van het bedrijf te delen met zijn zoon Leendert Noordzij.

Het belang van Research & Development nam toe en er werd hard gewerkt aan innovatieve oplossingen. KS maakte steeds meer naam als klantgerichte alleskunner met profielen. Om de klanten zo goed mogelijk te ontzorgen werden steeds vaker toegevoegde materialen bij de profielen, zoals verbindingsstukken, bouten en moeren, voetplaten en complete trappenhuizen geleverd.

Productierecords werden en worden keer op keer gebroken. Om de organisatie optimaal te laten groeien, wordt gekozen voor specialisatie en in 2021 verzelfstandigen de verschillende units. KS blijft een familiebedrijf en onder het overkoepelende KS Industries slaan diverse bv’s, waaronder KS Systems, hun vleugels uit.


Vul hier uw eigen inhoud in.