Nieuwe ballastdrager: lager gewicht, nog sterker

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar KS Systems heeft een nieuwe ballastdrager voor solar draagsystemen ontwikkeld die niet alleen lichter, maar ook sterker is.

Voorop in de markt

Verduurzaming en kostenefficiency staan voorop in de solar-industrie. Om te verduurzamen werken we samen met partners die, net als wij, continu bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen. Gezamenlijk ontwikkelen we montagesystemen voor platte daken. Onze R&D-afdeling speelt daarbij een grote rol.

Lichtere ballastdrager

We streven ernaar groen staal te gebruiken. Om dat mogelijk te maken bekijken we per product, per onderdeel hoe we het kunnen optimaliseren om zo het aantal benodigde tonnen staal terug te dringen.

Solar montagesystemen op platte daken hebben ballastdragers nodig. Het zorgt ervoor dat het systeem veilig op daken blijft liggen. De ballastdrager draagt de tegels die de ballast vormen. We zijn op zoek gegaan naar een lichter profiel dat sterk genoeg is om de ballast te dragen.

Investeren in groen staal

Onze ontwikkelaars hebben intensief onderzocht welke minimale dikte ze kunnen toepassen voor ballastdragers zonder dat kwaliteit en veiligheid in het geding komen. Met de ontwikkeling van een omega-profiel besparen we op staal en verbetert de functionaliteit zelfs.

Omdat minder staal nodig is, kan er worden geïnvesteerd in groen staal. De vraag naar groen staal neemt toe en het is van belang dat er concrete toepassingen en oplossingen komen met groen staal. Wij zijn de eerste die groen staal toepassen in deze specifieke producten. Een belangrijke keuze voor verduurzaming.

Meer weten?

Benieuwd op welke manier we je kunnen helpen bij de ontwikkeling van innovatieve duurzame producten?

Neem contact met ons op.


Vul hier uw eigen inhoud in.